De Voortuinen genomineerd voor Woongebouw van het jaar 2021

De Voortuinen is genomineerd voor de Architectenweb Award als Beste woongebouw van het jaar 2021. Uit de meer dan vijftig inzendingen heeft de jury vijf projecten genomineerd waaronder de Voortuinen in Amsterdam. De inzendingen zijn beoordeeld op de maatschappelijke relevantie, vakmanschap en vernieuwing. In november wordt de prijs voor het Woongebouw van het Jaar uitgereikt.

Housing Heroes voorziet 34 appartementen van kopersbegeleiding, interieurontwerp en de volledige afbouw van: badkamers, binnenwanden, plafonds, elektra, wand- en vloerafwerking en stoffering.

De jury noemt De Voortuinen een interessant onderzoek naar een nieuwe woontypologie. Door het relatief grote aantal stijgpunten ervaren bewoners geen hinder van buren die voor hun woning langslopen, zoals bij de traditionele galerijflat het geval is. De hier gekozen oplossing zorgt voor een directer contact met een kleiner aantal buren, iets dat volgens de jury door bewoners als prettig zal worden ervaren. Ook waardeert de jury het feit dat dit een herbestemmingsproject betreft, waarbij bovendien een voorheen grijs en grauw kantoorgebouw nu fris en helder oogt.