Samenwerking Ballast Nedam Zuid en Housing Heroes

We challenge to improve. Zo luidt het motto van Ballast Nedam. Housing Heroes gaat die uitdaging van het bouw- en ontwikkelbedrijf zelfverzekerd aan. Afgelopen vrijdag tekende het Eindhovense bureau voor kopersbegeleiding een tweejarige partnerovereenkomst met Ballast Nedam Zuid. “Daarmee zijn we nóg klantgerichter en kunnen we onze kopers maximaal ontzorgen,” aldus Carl Dolmans, adjunct-directeur Ballast Nedam Zuid.

Housing Heroes startte eind 2019 met een aansprekend concept. Het levert in opdracht van projectontwikkelaars en bouwers een complete Woonklaar Service, waarmee kopers volledig worden ontzorgd bij de afbouw en inrichting van hun nieuwe woning. Wand- en vloerafwerking, verlichting, meubilair, gordijnen en ook eventueel binnenwanden, -deuren en badkamers kunnen worden meegenomen. Het concept bleek meteen een schot in de roos. Voor de overeenkomst met Ballast Nedam Zuid waren er al ruim 180 woningen in opdracht, de orderportefeuille wordt tot het einde van dit jaar verdubbeld met zo’n 200 woningen en een veelvoud daarvan zit in de pijplijn.

Sterke verkooptools
Met de Woonklaar Service inclusief gratis interieurontwerp voor alle klanten krijgt Ballast Nedam Zuid twee sterke verkooptools in handen. Housing Heroes directeur Bas Boom: “We zien een duidelijke verschuiving van do-it-yourself naar do-it-for-me; veel klanten vragen zoveel mogelijk ontzorgd te worden. Ze willen niet alleen een huis, maar meteen een thuis”. Wij maken het opdrachtgevers makkelijker om in te spelen op de individuele wensen van kopers. Wij bieden een gestroomlijnd koperskeuzeproces en een hogere klanttevredenheid, doordat de woning professioneel is ingericht en direct klaar om in te wonen.

Verdere professionalisering kopersbegeleiding
De meerjarige overeenkomst met Ballast Nedam Zuid biedt Housing Heroes de mogelijkheid zijn organisatie verder uit te breiden. De nieuwe samenwerkingspartner kan rekenen op vaste kopersbegeleiders en een fors team van 9 interieurarchitecten. Daarmee kan gegarandeerd aan de hoge doorloopsnelheid van Ballast Nedam Zuid worden voldaan.

Positieve klantreacties
Het eerste project is inmiddels gestart. In deelplan 5C van nieuwbouwproject Slotjes Midden in Oosterhout, van gebiedsontwikkelaar BPD, hebben de eerste kopers al een gratis interieurontwerp t.w.v. € 750 ontvangen en onderdelen van Woonklaar Service afgenomen. Ook de kopers van volgende Ballast Nedam Zuid projecten – onder meer in Eindhoven – krijgen een gratis interieurontwerp, inclusief Woonklaar Service, zodat ze straks meteen kunnen genieten van een professioneel ingericht, woonklaar thuis.