De huidige woningnieuwbouwmarkt vraagt naar meer onderscheidend vermogen

De hoge hypotheekrente naast geopolitieke en economische onzekerheid laat op dit moment een forse daling van het aantal verkochte nieuwbouwwoningen zien. Volgens de recente publicatie van de kwartaalcijfers van de NVM, zijn er in 2022 slechts 32.000 nieuwbouwwoningen te koop gezet, het laagste aantal sinds 2013. Het laatste kwartaal van 2022 is het zevende kwartaal op rij waarin de woningverkoop is afgenomen tot een niveau van 3.800 woningen wat voor het laatst gezien is sinds de kredietcrisis.

Concurrentie neemt toe

De prijzen van bestaande woningen zijn inmiddels met 4,1% gedaald ten opzichte van eind 2021. Dit terwijl het prijsniveau van nieuwbouwwoningen vanwege onder meer de hoge bouwkosten niet of nauwelijks daalt, waardoor het prijsverschil tussen nieuwbouw en bestaande bouw toeneemt.

Verleid de consument

De huidige nieuwbouwwoningmarkt vraagt om meer onderscheidend vermogen omdat woningen niet meer vanzelfsprekend verkocht worden. Als projectontwikkelaar voegt u met de Woonklaar Service van Housing Heroes een uniek verkoopargument toe aan uw nieuwbouwproject met grote meerwaarde voor de koper. Housing Heroes creëert toegevoegde waarde door het bieden van een kosteloos interieuradvies en volledige ontzorging van de koper voor de afwerking en inrichting van de nieuwe woning. Met een eigen interieurontwerper, wooncoach en bouwbegeleider krijgt de koper een professioneel ingerichte woning, uniek en naadloos aangesloten op zijn eigen wensen én maken wij de woning direct klaar om prettig in te wonen. Voor de projectontwikkelaar biedt dit meer commerciële slagkracht om eerder aan de 70% verkoopresultaat te komen.

Wilt u weten wat de Woonklaar Service van Housing Heroes voor uw project kan betekenen? Neem dan contact op.