Interview De Limburger

Vandaag in De Limburger een interview over hoe Housing Heroes de kopers van project Fleur, in opdracht van Ballast Nedam Development en Laudy Bouw & Ontwikkeling, voorzien van een gratis professioneel interieurontwerp en hoe wij hun toekomstige woningen helemaal naar smaak afbouwen en inrichten. ‘We halen de keuzestress weg en de meeste mensen vinden het gewoon fijn om ontzorgd te worden’, aldus directeur Bas Boom.

De welgestelde tweeverdiener láát zijn huis inrichten

Als je nieuwe huis net is opgeleverd, begint het eigenlijk pas. Dan moet het nog ingericht worden. Housing Heroes helpt kopers daarbij, zoals bij het project Fleur/LeSud aan de Groene Loper in Maastricht. „We nemen de keuzestress weg.”

Directeur van Housing Heroes Bas Boom zag het gebeuren. Kopers van een nieuwe woning waren hartstikke blij dat ze eindelijk de sleutel kregen en ontdekten toen pas wat er allemaal nog gedaan moest worden. Vloeren leggen, wanden afwerken, andere binnendeuren, meubels, verlichting, gordijnen. „Het is een hele klus om dat allemaal uit te zoeken en dan wil je ook nog dat het een beetje leuk bij elkaar past.”

Dus startte Boom het bedrijf Housing Heroes voor mensen die graag geholpen willen worden. En dat zijn er steeds meer. Boom ziet een duidelijk trend van do it yourself naar do it for me. De kopers genieten liever van hun kostbare vrije tijd dan dat ze een hoop uren en energie steken in het afbouwen en inrichten van hun nieuwe woning.

Direct klaar

Ze willen volgens Boom geen huis maar een thuis. „Professioneel ingericht en direct klaar om in te wonen.” Niet iedereen wil handige ooms en tantes vragen om in het nieuwe huis te komen klussen. Of op zoek moeten naar stukadoors, tegelzetters en schilders die op dit moment nogal schaars zijn. Met een beetje pech wacht je zomaar een jaar op zo’n vakman.

Daarom bedacht Brabander Bas Boom in 2019 een complete woonklaarservice voor kopers van nieuwbouwprojecten. Hij werkt daarvoor samen met de bouwers en de projectontwikkelaars. Zijn doelgroep, vaak uit het hogere segment, wordt zo ontzorgd. Housing Heroes maakt voor alle bewoners van zo’n nieuwbouwproject een gratis interieurontwerp op maat. Aan de hand van een vragenlijst, inspiratiefoto’s en een persoonlijk gesprek wordt een ontwerp gemaakt. En daar is ook ruimte voor de lekkere stoel die mee verhuist of dat mooie kastje van oma.

Ook de keuken en de badkamer, die aan het begin van het ontwerp gemaakt zijn, worden hierin meegenomen zodat alles bij elkaar past. „Een serieuze klus waar we ongeveer tien uur per woning voor uittrekken. Uiteindelijk ligt er een volledig persoonlijk en professioneel interieurontwerp op tafel. Voor wie vervolgens voor ons kiest, zorgen wij dat alle uitvoerende partijen snel en efficiënt aan de slag gaan. Je loopt dus niet het risico dat als er eentje uitvalt, de planning overhoop ligt.” Housing Heroes maakt voor Fleur/LeSud zoveel mogelijk gebruik van lokale bedrijven. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld hun inrichting via private shopping uitzoeken bij Berden in Sittard of bij Goossens in Heerlen.

Schilders

„Ook voor vloeren en gordijnen zoeken wij bedrijven uit de regio”, zegt Boom. Volgens hem is een koper nooit duurder uit dan wanneer hij het zelf zou regelen. Het verdienmodel van Housing Heroes zit hem in de hoeveelheid klanten. „Wij gaan meteen in een heel blok de vloeren leggen of de schilders laten komen. Dat maakt dat wij efficiënter en goedkoper kunnen werken.” Inmiddels heeft het bedrijf zo’n 500 woningen in opdracht, onder meer in Amsterdam, Helmond en Eindhoven.

Gat in de markt

Een gat in de markt, concludeert Boom. Twintig mensen, voor een groot deel ontwerpers en projectbegeleiders, werken er nu voor Housing Heroes. Na de bouwvak-vakantie beginnen de gesprekken met de kopers van de 91 luxe woningen van Fleur/LeSud in Maastricht. Boom mikt op een deelname van 60 tot 70 procent. De meeste mensen vinden het gewoon fijn om ontzorgd te worden.”